Blogs

Met Annick blogt voor haar klanten. De blogs van klanten verschijnen niet onder haar naam en staan hier daarom niet als zodanig vermeld. Een aantal blogs die hier vermeld staan verschenen voor TEDxAmsterdamWomen. Annick blogt voor TEDxAmsterdamWomen sinds 2014.
TEDxAmsterdamWomen
TEDxAmsterdamWomen samenvatting blog door Annick Van CleefTo explore, to empower, to excel! – Samenvatting TEDxAmsterdamWomen 2015

TEDxAmsterdamWomen 2015 vond vrijdag 29 mei plaats in het Okura in Amsterdam. Gelijktijdig met TEDxWomen evenementen op andere plaatsen in de wereld als Londen, Girona en Zurich. Het thema van de Amsterdamse versie: Here we are. To explore, to empower, to excel. Het thema was doorgevoerd in de gehele opbouw van het programma.
Lees het hele blog

Neelie KroesWe need a different mindset – Neelie Kroes

Neelie Kroes, de grande dame van de digitale wereld, stond vorig jaar op het podium van TEDxBrussel. Het TEDx interview duurde wat langer dan het bij TEDx gebruikelijke kwartier. Kroes pakte en kreeg volledig de ruimte om haar boodschap te verkondigen: ‘Europa heeft een andere denkwijze nodig om succesvol te zijn in digitale start-ups’.
Lees het hele blog

a512e584f64e2a30945af3c91101253c92a874fa_1600x1200Wát doe je, een digitale opleiding? – Daphne Koller

Als dochter van een academicus en van een HBO-er die door haar ouders werd gestimuleerd te leren, vond ik educatie normaal. Ook ik ging naar de universiteit waar ik vrienden maakte voor het leven en in mijn studentenhuis leerde ik ook nog wat HBO-ers kennen. Dat ik daarmee, volgens de huidige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, tot de 28 procent van Nederland behoor die een ‘hoge opleiding genoten’ heeft, had ik toen niet door. Totdat ik tijdens mijn studie een bijbaantje kreeg waarbij niet de standaard openingszin was: ‘wat studeer je?’, maar: ‘wat doe je?’
Lees het hele blog

Ahrendts TEDx BlogWare energie is het geheim van succes – Angela Ahrendts

Angela Ahrendts maakte als CEO van het ingeslapen Burberry weer een hip merk. Het geheim van haar succes deelde ze zelf: ware energie.Ware energie is dat wat je krijgt van anderen. Dat stukje inspiratie, dat moeilijk te duiden brokje waarvan je voelt dat het er is en dat je het gevoel geeft dat je de hele wereld aan kan. Zeker als je de krachten die vrijkomen, bundelt. Die energie die leidt tot je gevoel van onoverwinnelijkheid.
Tot je succes.
Lees het hele blog

wassila-hachchiBe Yourself, there are plenty of others – Wassila Hachchi

Wassila Hachchi, kamerlid D66 en digital evangelist, haalde in haar eerste week in de Tweede Kamer al de media met een pleidooi dat anno 2015 helaas nog steeds actueel is: de Kamer zou meer online actief moeten zijn.
Lees het hele blog

Termietenhopen TEDx Ben BronsemaTermietenhopen in Afrika – Ben Bronsema

Een TEDxtalk horen over airconditioning en dat een jaar later nog steeds inspirerend vinden. Ik weet dat ik nu wenkbrauwen laat fronsen en bij menigeen een ietwat vervreemde blik in de ogen zou zien als ik door je scherm had kunnen kijken.
Lees het hele blog

Applewatch TEDxZeg, weet jij misschien wat mijn hartslag is? – Sherry Turkle

Over drie maanden zou de titel van dit blog je openingszin kunnen zijn in de kroeg. Dan is AppleWatch op de markt en meet onder andere de hartslag van de gebruiker, maar is waarschijnlijk ook wel even uit te lenen waardoor jij je hartslag kan meten en de echte connectie er is.
Lees het hele blog